NIEUWS & EVENTS

21 augustus 2019: Meneertje Teelepel gaat het helemaal maken nu hij in 'De Koterij', een Youtube project van Henk Rijckaert is verschenen. 

7 augustus 2019: Lieven van Imschoot, schrijver voor Het Nieuwsblad, bracht me een bezoekje. Het werd een gezellige namiddag: bij een kop koffie gaf ik hem meteen ook een volledige demonstratie van stam tot lepel. Je kan het volledige artikel hier lezen.

17 + 18 augustus 2019: Ambachtelijk weekend. Op heel wat locaties in het Waasland wordt er gewerkt rond ambachten dit weekend. Mij kan je vinden in het 'Takketiele Huis' te Lochristi, tussen een 7-tal andere creatievelingen die werken rond muziek, keramiek, schilderkunst, weven en vilten. Zaterdag kan je er vanaf 10u terecht en zondag vanaf 12u.

9 juli 2019: Toen ik vorig jaar mijn job als leerkracht pauzeerde en aan mijn avontuur als lepelsnijder begon, voelde het als een wandeling waaraan je begint met veel goesting, zonder je uiteindelijke bestemming al te kennen. Geleid door je buikgevoel en door de dingen die je onderweg ontmoet en je vertellen dat de richting juist is.

Ik kan jullie met enige trots en vooral dankbaarheid vertellen dat ik verder kan wandelen dankzij de beurs die ik kreeg voor de overdracht van vakmanschap, georganiseerd door Departement Cultuur, Jeugd & Media en minister van cultuur Sven Gatz. Het dossier van mij en mijn collega Harald van Bushcraft West werd opgesteld onder begeleiding van het Centrum Agrarische Geschiedenis - CAG en ETWIE. Het startschot van ons tweejarig meester-leerling traject komt er in augustus, en heeft als doel onszelf op te leiden als vakmannen en het ambacht van lepelsnijder terug op de kaart te zetten in Vlaanderen.

9 juni 2019: Ik kom demonstreren hoe ik mijn lepels maak op de duurzame markt te Gentbrugge. Ik toon er onder andere uit welk hout ik ze snijd en welke werktuigen ik daarvoor gebruik. Het wordt een superfijne dag met allerhande producten waarbij duurzaamheid centraal staat.

mei 2019: Ik kreeg de opdracht van MESA, het restaurant van het team achter Tomorrowland, om een reeks van 60 dessertlepels voor hen te ontwerpen en snijden uit verse kerselaar en walnoot.  

23 maart 2019: Onlangs werd ik gecontacteerd door Rani van 'Made in Oost-Vlaanderen'. Ze schreef een leuk artikel in de rubriek 'Starter van de week'. Klik hier om het artikel te bekijken!