OVER MIJ

Meneertje Teelepel geniet van het ambachtelijk snijden van houten lepels. Gewapend met mes en bijl probeer ik uit elke tak of stronk iets moois te halen! Er wordt enkel gewerkt met eenvoudige handwerktuigen en het hele proces verloopt ecologisch en in samenwerking met de natuur. Elk stuk hout heeft zijn eigen karakter, kleur en tekening, wat ervoor zorgt dat elke lepel uniek is. De lepels worden zorgvuldig behandeld met zuivere walnotenolie om een duurzaam leven na te streven en de combinatie met voedsel mogelijk te maken.  Uit een diep respect voor de bomen worden de lepels enkel gemaakt uit vers en lokaal snoeihout. Het hout krijgt op die manier een tweede leven in jouw huis. Geef mij gerust een seintje als je aan snoeien toe bent, met enkele takken (diameter 25-30cm) doe je mij een groot plezier. Het verhaal wordt helemaal mooi als ik jouw lepels kan maken uit jouw hout. Of nog beter, als jij ze zelf maakt!

Werken met hout heeft voor mij ook iets therapeutisch. Er ontstaat een heerlijke harmonie in je lichaam die ik best als volgt kan omschrijven: "Mijn handen geven mij, wat mijn hart verlangt. Mijn geest kijkt tevreden toe, hoe ze samenwerken."

Oktober 2017 was het, toen ik voor de eerste keer mijn vingers krulde rond het handvat van een houtsnijmes. Het was op een workshop lepelsnijden die ik volgde in Nederland, en ik had toen nog geen flauw idee wat het binnenin mezelf allemaal zou teweegbrengen. Nu, precies één jaar later, heb ik besloten om mijn job als leerkracht te pauzeren en een zaakje te starten in houten lepels. Van onderwijzen naar ondernemen: Ik volgde mijn hart en stortte mij in dit avontuur, en het voelt geweldig!