Vollander #5

Niet in voorraad

Lepels met een verhaal - De Vollanderboom. Dat ik als lepelsnijder graag met waardevol hout aan de slag ga, is geen groot geheim. Deze gigantische 150 jaar oude populierenboom was gekend en geliefd door menig natuurliefhebber. In overleg met de lokale groendienst kon ik enkele afgebroken kruintakken ophalen en heb ik geprobeerd een mooie reeks van tien lepels te maken ter ere van de monumentale boom. Op die manier kan de boom nog verder leven thuis bij mensen die mooie herinneringen koesteren aan de Vollander.

De lepels werden handgesneden op ambachtelijke wijze: enkel met bijl en mes. Populierenhout is niet meteen mijn favoriete houtsoort voor het maken van lepels. Om de mooie tekening van het bleke hout beter tot recht te laten komen, en ook om het zachte hout een bepaalde hardheid te geven, werden de lepels gebakken in de oven en afgewerkt met hoogwaardige Tung-Olie.

De lepels zijn niet te koop maar worden weggegeven via mijn facebook-pagina. Iedereen die onder het bericht een verhaal, anekdote of foto kan delen waarin de boom centraal staat, maakt kans op een lepel. De winnaars worden bekend gemaakt op 1 maart, en op zondag 8 maart om 15u volgt er een officiële overhandiging met een kleine demonstratie lepelsnijden op de plaats waar de boom heeft gestaan. Iedereen is welkom om dit moment bij te wonen.

De foto van de boom werd getrokken door Pieter De Valkenaere.

20.00 €
Please select variants first