5-daagse lepelsnijden - 24-28 juni - Melsen

In deze vijfdaagse worden jullie helemaal ondergedompeld in de wereld van het lepelsnijden. We vertrekken van takken of stammen vers hout en maken verschillende lepels, ik leer jullie alles over de tools en het werken met vers hout. Na deze cursus zijn jullie helemaal klaar om thuis zelf verder aan de slag te gaan!

Thema's die zeker aan bod komen: veilig leren werken met alle tools, verschillende houtsoorten, maken van oa kooklepels, eetlepels, kleine suikerlepeltjes, koffieschepjes, bokaal-lepeltjes, takkenlepels, onderhoud en slijpen van de tools, afwerking van de lepels, lepeldesign, verfijning mestechnieken, klophamer maken.

Voor het volgen van deze lessen is geen ervaring nodig en moet je niets meebrengen van materiaal. Vruchtensapjes, koffie, thee en water zijn inbegrepen in de prijs en doorlopend te verkrijgen.

De lessen gaan door in mijn tuin te Melsen, waar we omringd enkel door natuur en de Makegemse bossen in alle rust en stilte kunnen genieten van het werken met vers & lokaal hout.

EXTRA: Elke deelnemer krijgt zijn eigen gepersonaliseerde messen-set (rechte mes Morakniv 106 + lepelmes Morakniv 164). Wie deze messen reeds aankocht tijdens een initiatieles of een basisworkshop, of wenst deel te nemen zonder aankoop van deze messen kan inschrijven aan verminderde prijs.

Er zijn mogelijkheden om een plekje te vinden dichtbij waar je kan overnachten met een tentje of camper, vraag gerust meer info via mail.

Data en uren: 24 tem 28 juni, telkens van 10u tot 17u

Locatie: Melsen - Merelbeke

Aantal deelnemers: 8

De inschrijving is pas definitief na storting van het inschrijvingsgeld. Bij afzegging tot één week voor de workshop wordt de helft van het inschrijvingsgeld terugbetaald, een afzegging in laatste week voor de workshop wordt niet terugbetaald.

395,00 €