OVER MIJ

Meneertje Teelepel geniet van het ambachtelijk snijden van houten lepels. Met eenvoudige handwerktuigen zoals een bijl en enkele messen probeer ik uit elke tak of stronk iets moois te halen! Het hele proces verloopt ecologisch en in samenwerking met de natuur. Elk stuk hout heeft zijn eigen karakter, kleur en tekening, wat ervoor zorgt dat elke lepel uniek is. De lepels worden zorgvuldig behandeld met zuivere walnotenolie om een duurzaam leven na te streven en de combinatie met voedsel mogelijk te maken.  Uit een diep respect voor de bomen worden de lepels enkel gemaakt uit afgebroken takken en lokaal snoei- of afvalhout. Het hout krijgt op die manier een tweede leven in jouw keuken. Het verhaal wordt helemaal mooi als ik jouw lepels kan maken uit het hout van jouw tuin. Of nog beter, als jij ze zelf komt maken!

Werken met hout heeft voor mij ook iets therapeutisch. Er ontstaat een heerlijke harmonie in je lichaam die ik best als volgt kan omschrijven: "Mijn handen geven mij, wat mijn hart verlangt. Mijn geest kijkt tevreden toe, hoe ze samenwerken."

Oktober 2017 was het, toen ik voor de eerste keer mijn vingers krulde rond het handvat van een houtsnijmes. Het was op een workshop lepelsnijden die ik volgde in Nederland, en ik had toen nog geen flauw idee wat het binnenin mezelf allemaal zou teweegbrengen. 4 jaar later besloot ik mijn job in het onderwijs te verlaten en een zaakje te starten in houten lepels. Van onderwijzen naar ondernemen: Ik volgde mijn hart en stortte mij in dit avontuur, en het voelt geweldig!