WORKSHOPS LEPELSNIJDEN

Ik ontvang jullie graag op unieke locaties waar we even weg van drukte en tijd samen kunnen genieten van de natuur, het hout en het lepel snijden. De locaties zijn aangepast aan de seizoenen: tijdens de zomermaanden zitten we zoveel mogelijk op mooie buitenplekken, als het kouder wordt zoeken we de gezelligheid en warmte binnen op. 

Ik kijk alvast met veel enthousiasme uit naar jullie komst!

Basisworkshop lepelsnijden

Het is een geweldig gevoel om zelf een lepel te kunnen maken en gebruiken uit het hout dat de natuur ons geeft, enkel en alleen met jouw handen, een bijl en enkele messen! In de loop van de dag leer ik jullie alles over de verschillende houtsoorten die je kan gebruiken, de basistechnieken voor het veilig werken met mes en bijl en de stappen bij het maken van een lepel. Je hebt voor deze workshops geen ervaring nodig met houtbewerking. Iedereen is welkom en kan naar huis met een zelfgemaakte lepel!

Masterclass lepelsnijden

De masterclass gaat dieper in op enkele technische aspecten van het lepelsnijden. Er worden door het jaar heen verschillende masterclasses georganiseerd met verschillende thema's zoals onder andere het onderhouden en slijpen van het materiaal, het maken van een 'crank' of kromming in de lepel, afwerking van de lepel met finishing cuts ipv schuren, efficient en ergonomisch met de bijl werken en nieuwe technieken voor het mes. Om aan een masterclass deel te nemen is het aangeraden om al enige ervaring te hebben in het lepelsnijden.


Schrijf je hier in: