WORKSHOPS LEPELSNIJDEN

Ik ontvang jullie graag in mijn tuin te Melsen, waar we aan de rand van de Makegemse bossen even weg van drukte en tijd samen kunnen genieten van de natuur, de stilte en het lepelsnijden. Tijdens de iets koudere wintermaanden maak ik gebruik van het atelier van Onbetaalbaar te Gentbrugge, daarnaast wordt ik vaak uitgenodigd op andere locaties of bij andere organisaties, bedrijven of scholen in Vlaanderen.

Ik kijk alvast met veel enthousiasme uit naar jullie komst!

Initiatie lepelsnijden

In deze les van 3 uur leer ik jullie alle technieken die je nodig hebt om met 2 messen (een recht mes en een lepelmes) een lepel te snijden uit een stuk 'vers' hout. Ik heb voor elke deelnemer met mijn bijl een ruwe lepelvorm uit een stam gemaakt, die jullie naar eigen wens kunnen gaan verfijnen. Iedereen gaat naar huis met zijn eigen lepel! De minimumleeftijd voor deze les is 10 jaar.

Workshop lepelsnijden

In deze dagworkshop (10u-17u) gaan we helemaal van stam tot lepel! Ik leer ik jullie alles over de verschillende houtsoorten die je kan gebruiken, de basistechnieken voor het veilig werken met mes en bijl en de stappen bij het maken van een lepel. Je hebt voor deze workshop geen ervaring nodig met houtbewerking. Iedereen is welkom en kan naar huis met een zelfgemaakte lepel! De minimumleeftijd voor deze les is 14 jaar.

Thema-workshop lepelsnijden

Een thema-workshop is een les die dieper inwerkt op bepaalde aspecten van het lepelsnijden. Er worden door het jaar heen verschillende thema-lessen georganiseerd met verschillende onderwerpen. Welke inhoud er aan bod komt kan je hieronder per workshop zien. Om aan een thema-workshop deel te nemen is het aangeraden eerst een basisworkshop gevolgd te hebben of enige ervaring te hebben in het maken van lepels met bijl en messen.Schrijf je hier in: